VÅR HISTORIA

VILKA ÄR VI?


Bakom AH! Kombucha finns Annika och Helena, två matintresserade kvinnor som gillar när det bubblar och pyser om mat och dryck. De har bryggt kombucha i flera år och tycker att processen är lika spännande varje gång! Känslan att få följa utvecklingen som sker i brygden, med hjälp av mikroberna är smått magisk…



HUR BÖRJADE DET?


Annika och Helena är vänner sedan gymnasietiden, som efter några år på vift hittade tillbaka till varandra. Gemensamt då var bådas deras intresse för att laga mat och experimentera i köket. En särskild fascination fanns för att låta de mikrobiella kompisarna runt omkring hjälpa till i köket, men även att utforska smaker, konsistenser och nya recept eller ingredienser. 


Fermenterade produkter var ju lite extra kul, så när Annika en dag sade att hon hade hört talas om att man kan fermentera te, var de ju bara tvugna att testa! And the rest is, as they say, history...

MER OM OSS


Annika har en stor passion för mat och dryck, och det märks i de flesta av hennes aktiviteter. Odling är ett stort intresse och hon har drömmar om att en dag bo på en gård med massvis av odlingsyta. Hon tar gärna tillvara på skörden genom att sylta, safta, konservera och givetvis att fermentera. Surdegsbröd, egenplockad svamp eller nån tunna med egengjort vin som står och puttrar är ingen ovanlig syn hemma hos Annika. Tidigare har hon drivit egen restaurang, men nu för tiden jobbar hon dagtid som kock i ett skolkök i Varbergs kommun.






Helena är den matintresserade dietisten som älskar variationen att få arbeta med den teoretiska delen av bra mat för kroppen på dagtid - och den praktiska matlagningsdelen på fritiden. Hon har alltid haft ett intresse för mat, kropp och skaparglädje i köket. Hon har tidigare varvat dietistjobbet med matlagningskurser och skrivit en kokbok. Nu ligger fokus sedan några år på fermenterade produkter som bubblar och pyser, till exempel syrade grönsaker och kombucha. Smakvariationerna efter säsong är oändliga och endast fantasin sätter gränser. Fermenterat är roligt, gott och toppen som del i en hälsosam kost!





ANNIKA LJUNGBERG

HELENA LANGVALL